Lynn de Vries 1

Over Lynn de Vries

Lynn de Vries 3

Lynn is als adviseur en trainer naast de inhoudelijke expertise voor DutchRisk projecten actief als privacy officer en freelance ontwikkelaar en docent van diverse opleidingen op het gebied van (informatie)beveiliging, security awareness en privacy.

Zij is van huis uit een accountant die zich in de loop van meer dan twintig jaar ervaring binnen de beveiligingsbranche tot een veelzijdig specialist op het gebied van privacy, security en informatiebeveiliging heeft ontwikkeld.

Risicoanalyse en DPIA's

Lynn kan je ondersteunen bij het uitvoeren van risicoanalyses en DPIA's (data protection impact assessments) of, indien gewenst, zelfstandig en onafhankelijk risicoanalyses en DPIA's uitvoeren. Ook kan ze organisaties ondersteunen bij het inrichten van een risicobeheerscyclus en het ontwikkelen van formulieren om het proces te ondersteunen.

Privacy advies

Of je behoefte hebt aan een privacybeleid, een awarenessprogramma, of simpelweg een privacyverklaring voor je website, dan ben je bij Lynn aan het juiste adres. Geen ingewikkelde adviezen, maar praktische hands-on ondersteuning gebaseerd op ervaring en met de kennis van de meest recente privacywetgeving. Lynn geeft antwoord op uw praktische vragen en helpt u om van Allemachtig Vaak Geformuleerd naar AVG compliance te komen.

Projectmanagement

Lynn kan je ondersteunen bij complexe projecten. Van initiatie en het opstellen van projectplannen, tot het aansturen van de projectorganisatie en last, but not least, de eindevaluatie.

Strategisch- en bedrijfskundig advies

Hoe optimaliseer ik mijn organisatieprocessen? Past de strategie nog bij de organisatie of de veranderende omstandigheden? Hoe zorg ik voor verandering? Voor antwoord op deze en veel ander strategische vraagstukken kun je bij Lynn aankloppen. Wij bieden meerwaarde door een projectmatige aanpak, het betrekken van stakeholders en een kritische, onafhankelijke blik.

Business cases

Met haar accounting achtergrond kan Lynn ondersteunen bij het opstellen van business cases. Maar niet alleen de cijfertjes en het kwantificeren van o.a. ROI, maar ook adviezen voor het presenteren van je verhaal aan de beslissers.

Ervaring

Lynn de Vries 4

Lynn begon haar carrière als accountant bij Price Waterhouse, Robert Bosch en African Telephone Cables in Zuid Afrika. Vervolgens stapte zij over naar de beveiligingsorganisatie die nu onder de naam G4S actief is. Dankzij een uitwisselingsproject kwam zij bij het Nederlandse G4S terecht.

Binnen G4S in Nederland heeft zij operationele ervaring opgedaan binnen de businessunits Security Solutions, Care & Justice Services alsmede als MT lid bij G4S Aviation Security.

Dankzij verschillende masterclasses waaronder Risk Management, Strategie en Bedrijfskundig procesmanagement werd haar belangstelling voor het adviseren, mede vanwege haar brede ervaring, gewekt. Lynn is in het bezit van diverse certificeringen op het gebied van security en privacy.

Opleidingen en certificaten

Lynn de Vries 5

CIPM (Certified Information Privacy Manager) IAPP

CIPP/E (Certified Information Privacy Professional Europe) IAPP

CPP (Certified Protection Professional) ASIS International

PCI (Professional Certified Investigator) ASIS International

Understanding GDPR (University of Groningen – Future Learn)

Masterclass Risk Management, Compliance & Governance (NCOI)

Masterclass Bedrijfskundig Procesmanagement (NCOI)

Masterclass Strategie en Omgeving (NCOI)

Masterclass Financiering en Treasury (NCOI)

HBO Communicatievaardigheden (NCOI)

Bachelor of Accounting Science (Universiteit van Zuid-Afrika)

Basic Principles of Public Relations (Public Relations Institute of South Africa)

Hoofd bedrijfshulpverlening

Certificaat VOL-VCA

Expertise

Risicoanalyse en DPIA's

Privacyadvies

Projectmanagement

Strategisch- en bedrijfskundig advies

Business cases


Competenties

Leiderschap

Analytisch vermogen

Probleemoplossing

Communicatieve vaardigheden

Overredingskracht© copyright 2021. Dutchrisk